Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: محمدمهدی زاهدی، نماینده کرمان از وقوع یک فساد در شرکت ملی پسته ایرانیان خبر داده و گفته که قوه قضائیه باید به پرونده این شرکت ورود کند.

شرکتی که سال 89 به دلیل بدهی 36 میلیارد تومانی در لیست سیاه بانک مرکزی قرار گرفته بود. حالا آن طور که زاهدی توضیح داده، این شرکت در چند فقره معامله پسته کشاورزان را صادر کرده اما پولی در ازای آن وارد کشور نشده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زاهدی می‌گوید که از مجموع فعالیت‌های این شرکت اسنادی در اختیار اوست که حکایت از بروز فساد دارد اما این اسناد تمام پشت پرده‌ها را نشان نمی‌دهند. پشت‌پرده‌ها و واقعیت‌هایی که به گفته او باید با ورود دستگاه قضایی روشن شوند.

شما در روزهای اخیر انتقاداتی از عملکرد شرکت پسته ایرانیان داشتید و مدعی بروز فساد در آن هستید. این فساد چیست و چه ابعادی دارد؟

حرف من انتقاد نیست. من معتقدم آنجا فساد رخ داده است. من رسماً از قوه قضائیه می‌خواهم که رسیدگی کند و دنبال این هستم که دستگاه قضایی ورود کند به این موضوع. چون آنجا کلاهبرداری Fraud شده و هم اموال پسته داران به تاراج رفته و هم بیت‌المال تضییع شده است. در این مجموعه یک فساد بزرگ رخ داده که کسی تا حالا نه سراغش رفته و نه خبری ازش دارد. باید موضوع باز شود.

پشت ماجرای این شرکت چه کسانی بودند؟

پشت آن را باید قوه قضائیه دربیاورد. اینکه چه کسانی هستند و چطور است را من شاید بدانم اما اعلام آن کار قوه قضائیه است. ولی خب مشخصاً آدم‌هایی با پشتوانه‌های سیاسی قوی این کار را کرده‌اند. یکی از هدف‌ها هم خب همانطور که قبلاً گفته‌ام مقابله با شرکت پسته رفسنجان بود که توسط نزدیکان مرحوم هاشمی بنا نهاده شده بود.

یعنی فکر می‌کنید زمینه سیاسی هم داشت؟

شاید داشته باشد. شواهد این گونه است حالا ما از نیات افراد که خبر نداریم.

این شرکت در زمانی تأسیس شد که شما خودتان وزیر دولت نهم بودید. در واقع نزدیکان و منصوبان دولت وقت در سال‌های 85 و 86 این کار را کلید زدند. شما که خودتان مقام عالی آن دولت بودید و اتفاقاً اهل کرمان هم هستید و مسائل منطقه را می‌شناسید، چطور همان سال‌‌ها متوجه نشدید؟

به هر حال این اتفاق آن زمان افتاده بود و اصلاً در حوزه فعالیت ما نبود. ما آن زمان مشغول رتق و فتق کار دانشگاه‌ها و آموزش عالی بودیم و مشخصاً تمرکزی بر این مسأله نداشتیم.

شما کی به مسأله فساد در این موضوع رسیدید؟

من اخیراً رسیدم. قبلاً در جریان نبودم که آنجا چه خبر است. اخیراً مستنداتی به من رسیده است که حاکی از یک فساد جدی و بزرگ است. برای من هم مهم نیست که در کدام محدوده زمانی و کدام دولت بوده. مهم این است که فساد رخ داده و وظیفه ماست که پیگیری کنیم.

عدد و رقم‌ها در این مستندات چگونه است؟ این مستندات چه می‌گویند؟

مثلاً یک قلم ما محموله صادراتی پسته به مکزیک را داشتیم که یکی می‌گوید گم شده است، یک روایت می‌گوید فروخته شده و پولش مثل ماجرای بابک زنجانی نرسیده. یک مورد دیگر پسته را به هنگ‌کنگ و چین داده‌اند و می‌گویند آن طرف پسته را بالا کشیده و پولی حواله نکرده. در حالی که برای این ادعاها هم آنچنان سندی ارائه نمی‌کنند.

حجم این فسادها چقدر است؟

در همین دو مورد حداقل 10 میلیون دلار مستندات در اختیار من هست. ولی عدد خیلی بزرگتر از اینهاست که مربوط به این دو فقره معامله می‌شود. یعنی مجموع معاملات مشکل‌دار و آلوده به فساد هم تعدادش زیاد است و هم در طول سال‌های مختلف تکرار شده. اما ماجرا فقط این چیزها نیست. ظلمی که شده این است که مثلاً یک شرکت وابسته به شرکت ملی مس ایران به نام شرکت توسعه و آبادانی آمده ضمانت وامی را کرده که شرکت پسته ایرانیان گرفته. یعنی ضامن وام این شرکت یک مجموعه دولتی بوده. خب اینها چه ربطی به هم دارند؟ چه روابطی بوده که این اتفاق افتاده؟ چطور یک شرکت دولتی ضامن وام یک شرکت غیردولتی شده؟ بعد تازه در بسیاری از جاها پسته مردم را خریده و پول آن را هنوز نداده است. بعداً هم که نتوانسته پول را بدهد با این ادعا که دلاری گیرم نیامده، در ادامه هم بانک سپه که وام داده بوده ساختمان شرکت توسعه و آبادانی را که ضامن بوده مصادره کرده است؛ یعنی اینها نه تنها پسته مردم را خریده‌اند و پولش را نداده‌اند، بلکه بیت‌‌المال هم برای وثیقه وام‌شان مصادره شده.

چرا اینها از بانک سپه وام گرفته بودند؟ برای خرید پسته بوده؟

بله، 70 میلیارد وام گرفته بودند که پسته بخرند و صادر کنند و بشوند رقیب شرکت پسته رفسنجان. اینکه حالا از چه ساز و کاری و با چه پشتوانه‌ای این وام بزرگ را در آن سال‌ها گرفته بودند بماند. اما خب یک سری دلال هم وارد ماجرا شدند و کلا مسیر کار منحرف شد و از بسیاری از معاملات آنها حتی یک دلار هم وارد کشور نشد.

امکان دارد این معاملات صوری بوده باشند؟

هر امکانی هست. مورد مشخص این است که جنس رفته اما پولش نیامده؛ حالا اینکه زد و بند بوده، معامله صوری بوده، کسی سر اینها را کلاه گذاشته و یا هر چیز دیگری بحث مجزایی دارد.

این وام‌هایی که می‌گویید برای چه دوره زمانی بوده؟

ببینید معاملات این مجموعه بر اساس این نمونه‌هایی که ما دیدیم مشکوک است. اسنادی که من دارم حکایت از یک فساد بزرگ در این شرکت دارد ولی جزئیات آن را ترجیح می‌دهم توسط قوه قضائیه مشخص شود. ولی این کار باید صورت بگیرد و به نظر می‌رسد که حجم فساد رخ داده آنقدر باشد که نیاز به ورود سریع قوه قضائیه به پرونده این شرکت لازم باشد.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

احسان بداغی

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

خفاش شب بیرجند دستگیر شد / بی آبرو کردن دختر و زن های جوان در خیابان خلوت کودک آزاری مرگبار دختر بچه مشهدی / سوختگی با سیگار، سیم داغ و ... قتل تازه داماد تهرانی مقابل چشمان همسرش در خیابان کمیل دکتر روانشناس پس اقدام شیطانی با بیمار نابینایش او را به آتش کشید+ عکس مرضیه کاری کرد که از همسرم جدا شوم و با او زندگی کنم / در مهمانی مختلط فهمیدم او خود شیطان است جنگ خونین بهرام و سعید کابلی برای به دست آوردن دختر فراری+ عکس بو بد تهران به خاطر گوگرد و فعالیت های آتشفشانی دماوند! + توضیحات این پیرمرد فقط 9 سال دارد! + عکس های عجیب وقتی پری به خانه برگشت مجید را با زنان بدکاره در وضعیت بدی دید و ... فیلم بریدن موهای دختر جوان در محل جاده مرگ دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات + جزئیات مستند جمال ارتباط برادرم با زن همسایه را برهم زد تا خودش آن زن را به دست بیاورد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا بازیگر سرشناس سینمای ایران در آی سی یوی بیمارستان بستری شد !+عکس خودکشی همزمان دختر و پسر عاشق تهرانی / اشکان پشیمان شد المیرا مرد ! امام‌ جمعه جدید تهران با تی‌شرت چگوارا+ عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: کلاهبرداری Fraud سیاسی قوه قضائیه پرونده محموله کرمان فساد عکس زن زندگی وحشتناک تهران پسر دختر مرد خانواده فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۲۲۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

در شرایطی شاهد تخصیص حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار ارز به شرکت های خودروساز مونتاژی هستیم، که مشخصا این شرکت ها نتوانستند از التهاب بازار خودرو در برهه ی فعلی بکاهند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا گمرک ایران لیست 100 وارد کننده ی نخست به لحاظ ارزش دلاری در سال 1402 را منتشر کرد. نکته ی قابل توجهی که در این لیست و در بین شرکت هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده اند به چشم می خورد، نقش پر رنگ شرکت های خودرو ساز مونتاژی است.

همانطور که پیوست شماره 2 گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت کنندگان ارز در سال 1402 قرار دارند. به عنوان مثال در سال 1402 صنایع خودروسازی مدیران حدود 1 میلیارد دلار، کرمان موتور حدود 750 میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود 635 میلیون دلار و بهمن موتور حدود 400 میلیون دلار ارز دریافت کرده اند.

واردات 8.4 میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتور سیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال 1402 به میزان 8 میلیارد و 380 میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402 به لحاظ ارزش 32.69 درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است. در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال 1402 بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با 13 درصد، کرمان موتور با 9.65 درصد و کوروش موتور آریا با 5.35 درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیاردها دلار به شرکت های مونتاژ کار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل توجهی توسط شرکت های مونتاژ کار با توجه به تخصیص ارز 3-4 میلیارد دلاری به آن ها است.

همچنین دیگر نکته ای که برخی از کارشناسان مطرح می کنند این است که آیا این امکان وجود نداشت تا بخشی از ارز های تخصیص داده شده به شرکت های مونتاژ کار صرف واردات خود رو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت ها تخصیص داده شده است، می توان تعداد قابل توجهی خودروی با کیفیت وارد کشور کرد که یقینا می تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل را اثبات کرد
  • جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است
  • گلوگاه‌های فساد را ببندید
  • دولت از استاندار جدید لرستان حمایت کند/ لزوم برخورد قاطع با فساد
  • عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل رو اثبات کرد
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود